Članstvo? Kako, gdje, zašto?

U sledećih nekoliko redova pročitaćete kako se postaje Long Riders i zašto.


Prvo pitanje koje neko sebi postavlja je zašto biti član nekog kluba kad mogu voziti i sam? Da naravno da se može voziti sam i to je takođe super. Niko nije manje ili više “bajeker” zbog boja na leđima. Postati član kluba znači biti spreman na kompromis, pomoći bilo kom motociklisti ili bilo kome zivom stvorenju. Postati član znači imati drugare koji će uvijek ali uvijek naći vremena da uskoče i pomognu ili se samo druže. Članstvo u MK podrazumjeva druženje, zajedničke vožnje i poštovanje bajkerskog kodeksa. Članstvo u MK podrazumijeva da nikad niste sami na cesti, podrazumjeva drugarstvo i rostilj :-), podrazumjeva voznju rame uz rame sa nekim kome vjerujete i ko vama vjeruje bezuslovno.


Zašto MK Long Riders?

Jer vas niko nece pitati šta vozite, koliko brzo i na koliko kubika jašete. Jer smo drugovi prije svega. Jer smo bajkeri. Jer volimo motore, jer volimo da vozimo, što dalje to bolje. Jer poštujemo sve klubove. Jer ideja Long Riders postoji od  ’87. Jer smo tu radi motocikala i druženja.


Da bi zadržali ideju Long Ridersa postoji nekoliko prostih preduslova prije nego postanete puni član.


  • Osnovno pravilo je da morate posjedovati motorcikl i vozačku dozvolu A kategodije.

  • Prihvatate Statut i pravilnik koji ce vam biti predočen (ne brinite nije ništa strašno, samo nekoliko prostih pravila oko funkcionisanja kluba)

PRAVILNIK KLUBA | BAJKERSKI KODEKS


  • Probni period ili period stažiranja – možete ga zvati kako hoćete. Kod nas ovaj period nije striktan niti strog. Ne postoji definicija koliko dugo traje. Uglavnom taj period je tu da prvenstveno upoznate sve članove kluba, budete upućeni u rad, akcije i ideje kluba, saznate kako rade drugi klubovi i upoznate se sa nekim nepisanim pravilima motociklizma i klubova, i naravno da se družimo i upoznamo. Taj period je tu više zbog vas nego nas. Da vidite ko smo i kako se družimo, gdje i kako vozimo pa ukoliko vam se svidimo i da se nastavimo družiti i voziti. Ovaj period nije tu da bi se vi morali nekome dokazivati ili nešto raditi. Trajanje ovog perioda zavisi isključivo od vas i vašeg interesovanja i angažmana.

Ukoliko želite da nam se pridružte obratite se bilo kod našem članu koji će vas obavijestiti i dovesti na naš prvi sastanak gdje ćemo se upoznati i popričati. Vašim dolaskom na sastanak na pravom ste putu da postanete jedan on Long Riders-a!


MK LONG RIDERS