Odjeljenje: MKLR East Sarajevo

Prije tačno 2 godine osnovano je odjeljenje Moto Kluba “Long Riders” u Istočnom N. Sarajevu. Zbog lakše organizacije i proširenja djelovanja odjeljenje u I.N. Sarajevu je počelo da djeluje sa 4 člana, a sada dvije godine poslije broji 10ak aktivnih članova.


MK Long Riders

Od osnivanja odjeljenje je uspjelo da realizuje više akcija koje su nadamo se pomogle lokalnoj zajednici kao i akcije koje su pokusale povecati svijest i sigurnost svih učesnika u saobracaju. Među tim akcijama izdvaja se Akcija o sigurnosti i povećanom broju motociklista u poslednje vrijeme, izložba fotografija pod nazivom “Riders on the Storm” sa putovanja MK “Long Riders” čiji je kompletan prihod uplaćen našem sugrađaninu za obezbjedjenje ogreva, akcija pod nazivom “Upoznaj Srbiju” čiji je kompletan prihod doniran Udruželju za djecu i omladinu ometenu u razvoju i vrticu “Vratite nam osmijeh”.

Na videima ispod možete podgledati kratak pregled ovih akcija.

Podizanje svijesti vozača o dvotočkasima na cesti!
MK Long Riders, Upoznaj Srbiju

Odjeljenje u Istocnom N. Sarajevu zajedno sa osnivačkim odjeljenjem na Palama djeluje zajedno i radi kao jedinstven klub, koji postoji već nemalih 17 godina. Sama ideja o Long Ridersima se proteže iz 80i neke 🙂 pa smo tako prije par dana održali i zajedničku klubsku vožnju koju moćete pogledati na videu ispod.

Klubska Voznja

Pored ovih akcija, članovi MK Long Riders East Sarajevo su obišli mnogo država, stigli na druge kontinente sa svojim mašinama, a pri tome ponosno noseći oznake svog kluba i svog grada.


Ovim putem se želimo zahvaliti svim našim sugrađanima i prijateljima na podršci i pozivamo na žurku koja će se održati 23.11.2019. na Palama u objektu Coco Bongo (kod skretanja za Ravnu Planinu).