Vožnje 2019.

Godina 2019.ta je pri kraju, a i hladniji dani su već tu koji nas nažalost onemogućavaju da sem lokalnih vožnji vozimo ozbiljnije relacije. Kao i prošle godine i ove smo napravili retrospektivu gdje smo sve bili i kod koga smo i koliko vozili, a vozili smo mnogo. Svaki vikend ovog ljeta je bio ispunjen vožnjama i posjeti nekom klubu ili skupu. Pored toga obišli smo 12 evropskih zemalja i organizovali klubske voznje.

U nastavku pogledajte gdje smo sve to vozili na skupove:

 1. MK Silver Wings – Brcko, BiH
 2. MK Libertas Riders – Dubrovnik, HR
 3. MK Biker Boys – Puracic, BiH
 4. MK Strsljen – Banja Luka, BiH
 5. MK Široki – Široki Brijeg, BiH
 6. MK Omiški gusar – Omiš, HR
 7. MK Užice – Užice, SRB
 8. MK TNT – Trebinje, BiH
 9. MK Semberija – Bijeljina, BiH
 10. MK Bijeljina – Bijeljina, BiH
 11. MK Gromovi – Bijeljina, BiH
 12. MC Il Paradiso – Istocno Sarajevo, BiH
 13. MK Orlovi – Kotor Varos, BiH
 14. MK Pardino – Jajce, BiH
 15. MK Batana – Sabac, SRB
 16. MC Tica – Zenica, BiH
 17. MK Powers – Visegrad, BiH
 18. MK Drinski Soko – Zvornik, BiH
 19. MK Vitezovi – Vitez, BiH
 20. MK The Crowds – Novi Travnik, BiH
 21. MK Goražde – Goražde, BiH
 22. MK Romanija – Sokolac, BiH
 23. MK Taurus – Bratunac, BiH
 24. MK Lonley Riders – G. Milanovac, , SRB
 25. MC Crusers – H.Novi, CG
 26. MC Condor – Zenica, BiH
 27. MK Istok – B.Luka, BiH
 28. MK Tuzla – Tuzla, BiH
 29. MK La Moto – Lazarevac, SRB
MK Long Riders / No Boundaries Yeara

Prema našoj računici u prosijeku na svaki skup otisla su 3 naša člana, tako da možemo reći da smo prešli između 20 000 i 30 000 km samo posjećujući skupove. Nadamo se da nikoga nismo izostavili na listi iznad, ako jesmo javite se rado ćemo dopuniti listu.


Kao što smo već rekli pored ovih vožnji kolege Golub i Soki su vozili voznju pod nazivom “Upoznaj Srbiji” i u tim putesestvijama presli oko 1300 km, vozeci se kroz centralnu Srbiju. Ova akcija je imala i humanitarni karatker, tako da su sredstva od prodaje kilometara podpomogla sticenicima udruženja “Vratite nam osmijeh” u Istocnom Sarajevu.

“Upoznaj Srbiju”, Okolina Zaječara, Srbija

Na sve te kilometre dodaćemo Neđinu i reklo bi se najuzbudljiviju vožnju do Krfa ove godine na njegovom Kawasakiju i sa ljepsom polovinom. Na ovom putu prosao je kroz Crnu Goru, Albaniju i Grčku. Mnogo dogodovstina i dozivljaja ima urezano u sjećanje, a nama svima koji smo pomno pratili njegov put mnogo smijeha i brige u određenim momentima.

Na Trajektu za Krf, Grčkla

Soki se pak sa prikanom Arminom popeo na Grosglockner, jedu od najpoznatijih moto dionica i vidio glečer kako se topi, pa onda navratio do Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, pa onda nazad kući preko Mađarske i Hrvatske.

Nakon toga, uslijedio je odmor sa ljepsom polovinom na relaciji Crne Gore, Albanije, Makedonije, Grčke, Bugarske i Srbije.

Grosglokner, Austrija
Prokletije, Albanija

Klubsku vožnju na kojoj su bili članovi našeg MK obišli istočni dio Bosne. Klubsku vožnju smo organizovali u poslednjih lijepim danima ovog ljeta i proveli vikend zajedno družeći se uz roštilj i odličnu vožnju.

MK Long Riders / Klubska Voznja 2019

Sve u svemu jako zanimljivo ljeto i mnogo predjenih kilometara. Dolazi nam zima i vrijeme kada ćemo vise gledati fotke i navijati da se što prije opet vozamo u 2020. Ovim putem se zahvaljujemo svim prijatljima, bajkerima i klubovima koji su nas ugostili svaku put domaćinski i priredili odličan provod.