Istorija kluba

Moto Klub Long Riders zvanično je  osnovan  davne 2002. godine na Palama, sa željom da se bajkeri ovog planinskog mjesta druže, voze, dijele ljubav prema dvotočkašima i uz to  promovišu svoj grad. 

Moto Klub Long Riders kroz vrijeme

I ako se 2002. godina vodi kao zvanična godina nastanka kluba,  ime Long Rider nosi još stariju istoriju.


– 1985. –


Osnivač kluba Goran Lukić – Grof  svoju želju da za vožnjom motora ostvario je 1980. godine kada kupuje svoj prvi motor. 

Kao veliki ljubitelj vestern filmova, 1985. godine, na vizir motora izradio je natpis ”Long Rider” i tada počinje povezivanje sa tim imenom.


– 1998. –


Long Riders je prvi put predstavljeni na moto skupu MK Dragons, u Čačku. 1998. godine.


Goran Lukić - Grof
Goran Lukić – Grof
Osnivač i dugogodišnji predsjednik kluba
Honorary President


Zoran Blagojević – Karabaja
Osnivač i predsjednik kluba.
President

– 2001. –


Dugogodišnji prijatelj osnivača kluba, Zoran Blagojević – Karabaja kupuje motor 2001. godine i pridružuje se Grofu.  Njih dvojica zajedno krstare cestama i posjećuju mnogo skupova.

Kako su imali izričito zanimljive motore i bili dobro društvo ubrzo su stekli mnogo prijatelja koji i danas dolaze na Pale i ugodno se osjećaju.


– 2002. –


U Kraljevu 2002. godine se prvi put prijavljuju na skupu kao Long Riders-i i od tada se računa postanak kluba.


Kako su godine prolazile Long Ridersi su brojali sve više članova, pa su  2007. godine  Grof i Karabaja nacrtali i sašili prve boje kluba koje Ridersi ponosno nose i dan danas. 

Poslije 15 godina zvaničnog postojanja kluba, tačnije u oktobru 2017. godine, donosimo odluku o osnivanju odjeljenja u Istočnom (N.) Sarajevu. 


– 2017.- 


Na Palama na sastanku Kluba Long Riders donešena i prihvaćena je odluka o osnivanju ogranka u Istočnom Novom Sarajevu.


Naš glavni cilj je vožnja i širenje prijateljstava kao i promocija ovih naših ljepota. Davne 2002. malo ko je vozio motor, jos manje imao ideju da putuje njim. Na našim starim ali voljenim MZ-ovima smo obišli mnogo, upoznali nove prijatelje koji dođu na Pale bar jednom godišnje.
– Grof


Kao jedinstven Moto Klub Long Riders trudićemo se da svima pokažemo kako bajkeri nisu loši ljudi kao i da prikažemo našu regiju u najboljem svjetlu.