Komunikacija

Test, test 1-2-1-2-3 test, čujemo li se?

Ovako odprilike zvuči svaki početak testiranja bilo koje komunikacije. Načini i vrste komunikacije na motorima, ali i između vozača i suvozača su tema za sebe. Danas na tržištu postoji ogroman broj proizvoda i proizvođača koji nude sredstva za komunikaciju bilo to vozač-suvozač ili pak motor-motor.

Generalno možemo komunikaciju grupisati na sledeći način:

  • verbalna (koristeći neke od dostupnih tehnoloških igračaka)
  • neverbalna (maši rukama, nogama, glavom)

Nećemo mnogo govoriti ovde o neverbalnoj jer je na internetu već i dovoljno rečeno. Govorićemo o našem ličnom iskustvu i našim pokušajima da nađemo najbolje rješenje. Pod najbolje podrazumijeva se odnos cijena/kvalitet.

Naravno da je teško porediti Sena uređaje kojima cijena može da bude i oko 1000 eura za par komunikacijskih strana sa nekim jeftinim rješenjima ili pak kućnim radinostima. (Slika iznad je ilustrativnog karaktera).

Sama komunikacija iako nekada nije bitno u sekundi da prođe, ali pravo frustrira kada kasni vise od par sekundi, a vjerujte nam imali smo kašnjenje i od preko 1 minutu.

Uočavamo dvije tehnologije tj načina komuniciranja između dvije jedinice koje danas preovlađuju ovim poljem.

  • Bluetooth
  • Radio Komunikacija

Ova prva je mnogo popularnija ovih dana, ali naše iskustvo joj ne daje previše kredibiliteta. Jedan od razloga ne preporuke je testiranje na jeftinim i slabim uređajima ili uređajima iz kućne radinosti. Takođe Bluetooth vas ograničava na samo dvije jedinice (skuplji modeli možda dozvoljavaju više). Pored ovog ograničenja tu je takođe vrlo diskutabilna, ionako na papiru naglašena mala udaljenost između komunikacijskih uređaja njen realan domet. S’ toga mi bi ovaj način komunikacije predložili samo između vozača i suvozača. I naravno kao jos jedan u nizu mana je autonimija samih uređaja tj izdržljivost baterije.

Prednost koju imamo koristeći ovu tehnologiju je naravno manje šumova, lakša instalacija i wireless u smislu da ne morate da “vučete” kablove po sebi, motoru i kacigi.

Još jeftinija alternativa na ovo dolazi mogućnost “simulacije” uređaja koja zahtjeva samo instalaciju aplikacije na pametni telefon. Prilikom setup-a koji je prilično lagan naučićete kako da koristite ovaj alat.

E sad, slika iz prve ruke..

– Halo, test -test, radi li?

– Radi radi odlično, hajde kreni…

[3 minuta poslije]

– Hej pazi na raskrsnici policija, pazi

[1m 10s poslije]

– Molim? Jesi li rekao policija? Evo prosao ih …

Dakle bluetooth komunikacija je jakooo jakoo losa i spora, a ni domet joj nije za pohvaliti. Šumovi i kvalitet su obrnuto srazmjerni brzini, što znači povećavanjem brzine gubi se na kvalitetu, čistoći i jačini signala.

Nismo testirali i ne možemo sa sigurnošću tvrditi kakvi su utisci za nekim renomiranim i skupljim Bluetooth uređajima, ali poznavajući način prenosa autor teksa je skeptičan.

Druga opcija ostaje dobra stara radio komunikacija. Po autoru teksta, njena najveća mana jeste komplikovanost i ne bas lagano podešavanje kao što je to danas slučaj sa Bluetoothom kao i sama sigurnost veze – (jako je lagano “prisluškivati”, ali opet može se zaštiti do određene mjere -upitno je koliko je sve ovo potrebno, ali iznosim kao tehnički podatak -činjenicu).

Dakle, kako u stvari radi …

U suštini Toki-Voki. Toki Voki je zasnovan na principu polu dupleksne komunikacije što znači da u jednom momentu samo jedan uređaj može da predaje tj emituje signal dok jedan ili više njih mogu da prime tj slušaju signal. Naravno, potreno da i pošiljalac i primaoc budu na istoj frekvenciji tj na istom kanalu.

Dosutupnost odnosno razdaljina je direktno proporcionalna olakšanju vašeg novčanika pri kupovini centrala. Maksimalna udaljenost izmedju dvije centrale varira od uređaja do uređaja i više-manje za ovo vrijedi koliko para toliko muzike. Što bolji uređaji (kako predajnik tako i prijemnik) to veća udaljenost i čistoća signala. Specifikacija uređaja koju autor koristi navodi na uređaj ima domet do 5km, što se u praksi pokazalo -ha hajdemo reći politični tačno rečeno. Da – 5km, mozda na livadi bez externih zvukova, prepreka, kretanja i šumova -dakle u idealnoj situaciji.

Stvarna slika omogućava komunikaciju, zavisno od terena od 1-3km. Što je opet sasvim dovoljno u odnosu na cijenu, posebno ako se poredi za Bluetooth uređajima. Još jedna od prednosti je trajanje baterije koje vam pruža oko 24h aktivnosti uređaja.

Šta nam ovo u praksi omogućava?

– Ukratko rečeno omogućava komunikaciju između do 16 korisnika simultano, a po mogućnosti i više – ali raspoređenih na više kanala. Dakle možete razogvarati u grupi, bajk-na-bajk ili vozač-suvozač bez ikakvih dodatnih podešavanja. Podešavanje je isto za bilo koji mod koristite.

Da, da sve to lijepo ali kako ja da pričam?

– Samo kumunikaciju nije dovoljno kupiti samo centralu, jer ne mozete baš zavući toki-voki ispod kacige tako lako, niti pustiti korman svako malo da pritisnete dugme i još gore – nećete čuti sagovornika. Neke centrale posjeduju ugrađenu opciju koja se označava (obratite pažnju prilikom kupovine) sa VOX što znači Voice Over Exchange. Ovo omogućava automatsko prebacivanje centrale u mod za odašiljanje i bez bilo kakvog vašeg dodira centrala kreće da odašilje. Nemojte da vas mnogo brinu šumovi i vjetar, jer se aktivira samo na glas (moguće su povremeno manje greške, ali opet ništa strašno). Aktivacija na glas radi tako što filtrira frekfencije ljudskog glasa i nakon toga kreće da odašilje signal. Nakon izgovorene rečenice opet se sama vrati u mod za slušanje.

Lijepa je ta VOX opcija, ali šta sa slušanjem?

E sad vam trebaju slušalice. Ako kupite centralu sa 3.5mm džekom koji podržava slušalice i mikrofon onda možete da koristite najobičnije slušalice i mikrofon od mobilnog telefona. Potrebno je da slušalice i mic spakujete fino u kacigu i što bi ameri rekli you are ready to go.

Ali, opet ali. Autor ovog teksta preferira dobri stari PTT. PTT je skraćenica od Press-To-Talk, sto znači da je potrebno da pritisnete dugme da bi se prebacili u mod za odašiljanje.

Long Rajderi su sami pokušali da smisle način i uspjeli su! (Šemu ćemo poslati ako je nego zainteresovan.) Nakon što su uspjeli da naprave komande na kormanu i sve fino uvežu, našli su kod braće kineza isto to za prilično istu svotu novca koja je potreba na materijal -samo što su to kinezi napravili manje i kompaktnije.

Radi se o tasteru koji se montira na ručke koji se manuelno pritisne kada se želi reći nešto pametno u eter.

Na primjer: “Pauza, treba mi pivo.”

ili

“Prva pumpa, treba mi gorivo.”

Napominjemo, ovi uređaji ne podnose trač partije i ako se budu koristili za to neće vam svrsi služiti :-D.

Dalje, jedan kraj kabla od prekidača ide u centralu (toki voki) koji može stajati u džepu, tank torbi ili držaču za mobili, dok drugi kraj ide u kacigu. Lijepa stvar je što u paketu od kineza dobijete 2 slušalice sa čičkom koji se samo zalijepi u kacigu i mikrofon sa spužvicom koja filtrira buku koji takođe ima čičak. Jendostavna instalacija zaista.

Dakle to bi bilo to, ukratko govoreći potrebno je kupiti centralu (toki-voki) i set za motocikliste. Sve to spojiti, svi se prebaciti na istu frekfenciju tj unaprijed dogovoren kanal (16 kanala ukupno, po max 16 ljudi na svakom) i spremni ste.

U nastavku slijede linkovi do toki voki-a i seta koje autor koristi. Centralu proizvodi Baofeng, gle čuda -Kineska kompanija. Ukupna cijena seta za 2 osobe može varirati od 50-100km (BAM) pa i naravno više. Dakle jedna osoba može kupiti čitav amaterski komunikacijski set za otprilike 35 KM (18eur), što je stvarno i mnogo više nego pristojna cijena u odnosu na ono što dobijate.

U momentu pisanja ovog teksta na e-bayu cijena za 2 centrale iznosila je US $18.68 ~ 29.78 KM (30 KM)

https://www.ebay.com/itm/Baofeng-BF-888S-Walkie-Talkie-Amateur-Interphone-400-470MHz-16CH-1500MAh-EU-Plug/192127081751?hash=item2cbbaa9d17:g:5yUAAOSwXYtYw-VB:rk:2:pf:0

Dok je set za kacigu (1 set) koštao US $11 ~17.54 KM (18KM) x2 = ~36km

https://www.ebay.com/itm/1PCS-Helmet-Motorcycle-Race-Headset-Earphone-MIC-For-KENWOOD-Baofeng-PUXING-TYT/391920738547?hash=item5b404be0f3:g:LGIAAOSwLg5ba90F:rk:1:pf:0

Sve u svemu kome je mrsko sve čitati: 35KM je dovoljno po osobi da se opremi!

Ko želi više informacija, tu smo! Zujimo!