Novi sjaj MK “Long Riders”

Naš moto klub postoji ne malih 17 godina. Kao klub prošlo se kroz mnogo zemalja, mnogo kilometara i novih prijatelja je stečeno u tom periodu. Kao i svaki klub i naš klub odlikuju “boje”.


Kratak osvrt na 17 predivnih godina


Ime kluba kao i boje su osmislili dvojica glavnih krivaca za osnivanje kluba, naš trenutni predsjednik Zoran Blagojević -Karabaja i počasni predsjednik Goran Lukić – Grof.

Već sada davne 2001/2002 godine njih dvojica su pravili poveznicu sa imenom kluba “Long Riders” (prim prev Jahači na duge staze). Došli su na ideju da ilustruju sa potkovicom čiji se dizain moze tumačiti kao cesta i lanac oko zubčanika na pogonskom točku. Sredinu popunjava natpis Pale, gdje je klub i osnovan. Iznad toga znaka nalazi se naziv kluba, a ispod slogan “Live to ride, Ride to live”.

Tih godina nije bilo mnogo klubova, a ni tehničkih uslova za perfektnu realizaciju ideje pa se pristupilo najboljem mogućem riješenju koje je postojalo u tom momentu. Od toga momenta pa sve to prije par dana MK “Long Riders” su se predstavljali sa tim bojama.

Prvi primjerak naših boja koji je ručno rađen

Za mnogo narednih godina


Prije par dana, MK “Long Riders” su osvježili svoja leđa novim, modernijim, većim i prepoznatljivijim bojama, zadržavajući istu poruku i značenje. Nove boje su prije svega dosta veće i uočljivije pa nas lakše možete spaziti na cesti.

Osnovne boje koje preovladavaju su crvena, bijela, zlatna i crna. U pravilu organizacije starije od 10 godine po heraldici trebali bi da koriste zlatnu boju, kao znak postojanosti. Tako da smo se odlučili da ime kluba obojimo zlatnom bojom, dok je glavni simbol kluba ostao ne promjenjen.

MK Long Riders

MK Long Riders, Istocno Sarajevo odjeljenje

Nadamo se da će modernizovane boje sa nama proputovati barem onoliko koliko su stare i nadamo se da ćemo steći još mnogo prijatelja na cesti.


I na posletku, ovako to izgleda na našim leđima.


Naš kolega Džo i grafički mag!

U ZDRAVLjE BRAĆO BAJKERI!